Over de Wolkoker

Ons doel is om de wereld mooier te maken door creativiteit te stimuleren.

Creativiteit is de basis van alles, of het nu een uitvinding betreft of een oplossing van een complex probleem. Alles begint met een creatief idee. Ons doel is om creativiteit te stimuleren, want wij geloven dat creatieve mensen de wereld mooier maken.

Creativiteit is onze passie

De wolkoker is altijd bezig met het ontwikkelen van leuke en nieuwe ideeën. Wij organiseren workshops, cursussen en demonstraties om je te inspireren om nieuwe creaties te maken. Wat je ook maakt, elk werkstuk krijgt iets unieks omdat het uit jouw handen komt.

Creatieve snoepwinkel

We hebben een heel breed assortiment aan hobby- en handwerkmaterialen. Of je nu een kledingstuk wilt maken, een woningdecoratie of een mixed media project, voor dit en nog veel meer kun je bij ons terecht. De winkel is gezellig en ingericht om je te inspireren. Het is heerlijk om in de creatieve snoepwinkel rond te snuffelen en nieuwe ideeën op te doen.

Unieke winkelervaring

Zeer ervaren en gepassioneerd personeel die je met liefde helpt en je met een tevreden gevoel de deur uit laat gaan. Persoonlijk contact, op maat advies en gezelligheid. Dat vinden wij belangrijk.

Rustgevend

Creatief bezig zijn kan heel rustgevend zijn. Vergeet even de wereld om je heen door je te concentreren op je hobby- of handwerkproject. Ontstressen door iets moois te maken, daar ga je je beter van voelen.

Laten we samen de wereld een beetje mooier maken!

Geschiedenis van de Wolkoker

Op 1 januari 1990 heeft Tineke Slatman een bestaande wolwinkel overgenomen. De Wolkoker dankt zijn naam aan het feit dat de winkel toen gevestigd was in een lange smalle winkel; een “(breinaalden)koker” waar wol werd verkocht.

Krantenartikel januari 1990

Al snel werd het assortiment uitgebreid met allerlei materialen voor andere hobby’s. Denk aan papierhobby’s, kleding naaien, knutselen, kunstschilderen etc. In 2002 was de Wolkoker compleet uit zijn jasje gegroeid en werd er verhuisd naar een veel groter pand, schuin tegen over de oude winkel.

Pergamano, een hobby waarbij met perkamentpapier wordt gewerkt, is altijd een specialisatie van de Wolkoker geweest. In 2005 is er een webshop rond deze specialisatie gemaakt; Pergamanoshop.nl. Hier kun je online het hele Pergamano-assortiment en aanverwante hobby artikelen bestellen. Een paar jaar later kwam er een tweede webshop; wolkokerbreishop.nl. Hier staat een groot gedeelte van het overige assortiment online.

De Wolkoker is ook regelmatig te vinden op creatieve consumenten beurzen (Kreadoe etc.). Persoonlijk contact met onze klanten, die door de webshops overal zitten, vinden we belangrijk.

Inmiddels is er een heel team van creatieve mensen die werken in de Wolkoker, voorbeelden maken voor de Wolkoker , cursus geven of op een andere manier inspirerend zijn voor de Wolkoker.

We zijn nooit klaar met het uitdenken van nieuwe ideeën en plannen.

Wie is Tineke Slatman

Een creatieve duizendpoot die opgegroeid is in Ane en al jong meewerkte in het bedrijf van haar ouders; een bakkerij met kruidenierswinkel. Vanaf het moment dat ze over de toonbank kon kijken mocht ze meehelpen in de winkel. Dat vond ze toen al leuk en daar kan ze nog steeds van genieten.
Ze vond het daarnaast altijd al leuk om creatief bezig te zijn en dat is ook altijd zo gebleven.
Tineke Slatman is eigenlijk de Wolkoker of andersom. Je kunt ze niet los van elkaar zien.

De Haak en Breishop

Een webshop van de Wolkoker in Coevorden. Boordevol haak- en breigarens, haak- en breinaalden, patronen, handwerkstoffen en accessoires.

Haak en Breishop
haak en brei shop